Aattelin pikkasen kirjoittaa gerbuista, sillä ne ovat yksiä tämän blogin päätähtiä. :D

Elikkäs tyypit olivat viikon hoidossa tädilläni Lappeenrannassa, ja ilmeisesti niillä oli mennyt hyvin. Tosin dunaan, missä jäbät sen viikon asustelivat oli alettu jyrsiä pienen tuuletusaukon kohdalle isompi reikä... Tätini oli kuulemma laittanut limen siihen reikään, että sitä ei jyrsittäisi enemmän. 

Joululahjaksi pojat saivat hauskan vohveli tuutin jossa oli sisällä heinää, pihlajanmarjoja ja siemeniä, ja joulupukki toi niille pienen pussin jossa oli koirankeksejä ja ruokaa. :D Jouluna käytiin myös juoksemassa vessan lattialla.

Tänään myös aloitettiin uusi vitamiini kuuri viikon tauon jälkeen. Myös uusi ruoka on tullut kuvioihin, eli nyt on sekoitettu vanhaa ja uutta ruokaa sekaisin. Uudessa seoksessa on huomattavasti enemmän vitamiineja, ja vähemmän rasvaisia siemeniä, joka on sinällään hyvä.   Kuten aijemmin taisin mainita, että jäbät eivät suostuneet syömään pellettejä. Eli meidän oli pakko vaihtaa siemenseokseen. Aluksi syötettiin Oskua, mutta huomasin että se on tosi huonolaatuista, ja siinä oli paljon rasvaa sisältäviä siemeniä. Nyt meillä on jotain Festival ruokaa ja Oskua sekaisin, sillä Festivalissa ei ole hirveästi siemeniä. Oskun laadusta huolimatta kyllä se meidän jäbille kelpasi. ;) Arvatkaa muuten mikä on Arskan uusi herkku? Nimittäin Piltti omenainen kuningatar. Einar ei tästä mössöstä sen koomin välittänyt, tai ei sille kelpaa oikein mikään paitsi siemenet, leipä, kuivattu banaani, omena, näkkäri ja porkkana. 

2016-04-1--03-49-06.jpg

"Hei älä vielä ota kuvaa, en oo vielä laittautunu!" " Nyt oikeesti!"

2016-04-1--03-48-36.jpg

Arskan motto: "Aina ehtii poseerata!"

Muuten onkos teillä jotain vinkkejä gerbiileiden ruuan suhteen? Mikä teidän elukoille kelpaa ja onko teillä nirsoja lemmikkejä?

- Aada, Einar ja Arska