Moi! Olimme syyslomalla Lappeenrannassa mummon luona, ja kävin Raijan tallilla ratsastustunnilla . Menin Rokilla ja se o ihana! Kerronpa tunnista tarinamuodossa. :)

" Lähdimme ajamaan tallille kello 15.45 kieppeillä. Tallille saavuimme 15.55.

Kävelin sisälle talliin ja kysyin kellä menisin. Maksoin myös tunnin. Sain tunnille Rokin. Käytiin hakemassa se talliin ja aloin harjailemaan sitä. Roki oli vähän villillä päällä,mutta eniten minua jännitti mitä itse tunti tuo tullessaan. Puhdstin kaviot, ja harjasin Rokin harjan.

Pyysin apua satulan laittoon, koska en jaksanut nostaa sitä itse. Sitten laitoin riimun kaulalle ja tarjosin sille kuolaimia. Roki käänsi päänsä pois. Uusi yritys, eikä vieläkään onnistunut. Ope tuli auttamaan, ja minua otti päähän. Miten en saanut Rokille edes suitsia. No aina ei voi onnistua. Roki on kuitenkin aika hankala ponski. kävin laittamassa kypärän päähäni ja hansikkaat käteen. Odottelin sitten Rokin kanssa hetken karsinassa.

Pian olikin aika lähteä jo maneesiin. Lähdimme taluttamaan poneja ulos, ja Roki käyttäytyi suhteellisen hyvin. Kaarrossa ope tuli auttamaan ensin minua. Laskin jalustimet alas, ja ope kiristi vyön. Hyppäsin selkään, ja säädimme jalustimet. Sitten vain alkukäyntejä kävelemään!

Alkukäyntien jälkeen pujottelimme käynnissä jotain pujottelutikkuja, ja meillä meni suhteellisen hyvin. Taivutimme poneja ihan kunnolla ja Roki taipui molepiin suuntiin suhteellisen hyvin.

Sitten pujottelimme ravissa, ja sekin onnistuneesti. Pian pujottelimme harjoitusravissa, ja se oli jotain aika kammottavaa! Tuntui aivan siltä kuin olisit istunut autossa joka ajoi pitkin kuoppaista perunapeltoa. Onneksin löysin nopeasti oikean tavan istua. Silloin se ei enää ollut yhtä kauheaa.

Seuraava tehtävä oli harjoitusravissa, taas. Ope laittoi neljä tötsää ymyrän muotoon toiselle pitkälle sivulle, ja meidän piti ratsastaa voltti harjoitusravissa tötsien ympäri. Roki tahtoi hieman oikoa mutta seuraavalla kerralla sujui jo paljon paremmin.

Kävelimme hieman väliin, ja sitten meidät komennettiin kiertämään kentän keskelle ympyrää että uralla olisi tilaa laukata. Kun tuli meidän vuoro jänniti hieman, koska olin kuullut jostain että Roki saattaa lähteä pukkilaukkaan. Pyysin harjoitusravin ja nostin vasemman laukan.... Ja tuntui kuin lentäisi! Ihanaa. Ei Roki kenkkuillut yhtään. Palasin kiertämään kentän keskustaa hyvin mielin. Seuraava kerta sujui vielä paremmin. Roki suorastaan syttyi. Se ei meinannut tahtoa pysähtyä. Sitten hieman ravia ja loppukäynnit. Hymyilin koko loppukäyntien ajan ja kehuin Rokia. Olin onnistunut!

Pian oli kuitenkin aika kääntää kaartoon, ja laskeutua alas selästä. löystin vyötä ja nostin jalustimet ylös. Lähdin hymyssä suin taluttamaan Rokia talliin. Laitoin sen hetkeksi Radan karsinaan, ja aloin purkamaan Rokia. Roki riehui kokoajan, mutta sain apua joltain tallitytöltä. Vihdoin varusteet saatiin pois. Roki näykkäisi minua kädestä, mutta jälki lähti nopsaa pois. Laitoin varusteet paikoilleen, ja vaihdoin Rokille riimun. Talutin sen takaisin omaan karsinaan, ja otin riimun pois. Mummo odottelikin jo tallin pihassa, eli takaisin mummolle!"

Minulla on vain pari talutuskuvaa, mutta laitan ne vielä tähän perään. Toi tunti sujui oikeesti niin hyvin. Oon onnellinen!!

Roki-Love <3<33<3<3<33<3<3

Rki.jpg

-Aada